HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Jag är Janet Lönnqvist, företagaren och designern på Madame & Mademoiselle.

Jag är uppväxt med skrädderiet, eftersom mina förfäder var skräddare och jag tillbringade mycket tid med min mormor, som lärde mig grunderna i atelje´ sömnad. Som 13-åring gjorde jag mitt första ”beställnings arbete”, en kostym till min bror.

Min utbildning är   beklädnads tekniska, pälssömnad, väskdesign och modeassistent och jag inleder kommande år studier inom trendrådgivning.

Jag har jobbat egentligen hela mitt vuxna liv som företagare inom modebranschen, couture sömnad och även drivit antik och inredningsaffär. Under småbarnstiden valde jag att vara hemma med mina 4 barn. Nu är dock alla vuxna och jag har valt att fortsätta arbeta med det jag brinner för, mode och speciellt hållbart mode, sådana kläder, som vi länge har användning av.

Mina uppdrag har under årens lopp varit många ,men de mest speciella är nog aftonklänningarna till Finlands Självständighetsbal på Slottet. Jag har designat scenkläder för körer och även designat och tillverka accessoarer för andra företag och föreningar.

Vill du veta mera om vad vi tillverkar i företaget och vilken service vi erbjuder dig, så är du hjärtligt välkommen att gå in i menyn på ”VÅRA TJÄNSTER”.